maandag 4 november 2013

Fitbit I

Op de ‘Gartner Hype Cycle’ is te zien dat 'Quantified Self' binnen 2 tot 5 jaar een exponentiële groei gaat doormaken. Quantified Self betekent dat je meer controle hebt over jezelf. Door middel van draagbare sensoren kun je informatie over jezelf verkrijgen. Kennisnet wil graag onderzoeken wat het effect is op het gedrag van de leerlingen na inzicht in de persoonlijke dagelijkse hoeveelheid stappen en de lengte en kwaliteit van de nachtrust.

Een groep van 24 leerlingen uit 4-vmbo gaat o.l.v. de docenten Roeland, Henk-Jan en Boris miv woensdag 6 november meedoen aan een onderzoek van Kennisnet. Ze krijgen dan een zgn. Fitbit, een polsband die stappen, slaap, calorieën en afstand meet. Deze gegevens kun je via Bluetooth synchroniseren met een applicatie op je smartphone of met de computer. In deze applicatie kun je vrienden toevoegen die ook een Fitbit dragen, de bedoeling hiervan is dat je uitgedaagd wordt om meer te bewegen. Kennisnet gaat een korte documentaire maken n.a.v. deze unieke proef op onze school en zal deze presenteren op de TekTok - een praatprogramma over informatietechnologie - in het Paard van Troje in Den Haag op dinsdagavond 3 december. Het zou leuk zijn als we daar met een aantal leerlingen naar toe zouden gaan.


Onderzoeksvraag (door Kennisnet geformuleerd):
Wat is het effect op het gedrag na inzicht in de persoonlijke dagelijkse hoeveelheid stappen en de lengte en kwaliteit van de nachtrust?

Het onderzoek duurt tot half januari 2014 en gedurende de periode komt Kennisnet een paar keer een meting doen bij de leerlingen en ze vragen naar sociale gevolgen van het feit dat de leerlingen een Fitbit dragen. Na de proefperiode is de Fitbit eigendom van de leerling. 
Woensdag 6 november wordt de zgn. nulmeting gehouden om te kijken hoeveel de leerlingen sporten, bewegen en slapen en krijgen de leerlingen de Fitbit uitgedeeld.

Uit de volgende klassen doen er leerlingen mee:
4Ma: 12 leerlingen (3 jongens, 9 meisjes)
4Mb: 6 leerlingen (4 jongens, 2 meisjes)
4Mc: 7 leerlingen (3 jongens, 4 meisjes)

2 opmerkingen:

  1. In ons 25 jarig bestaan hebben wij een uitstekende naam opgebouwd in allerlei vormen van fotografie en foto-afwerking mede doordat wij 99% van het werk in eigen huis afwerken met top-apparatuur.
    For more information kindly visit:- Schoolfotograaf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste schoolfotograaf; dank jullie wel voor de mooie foto's. Hoe kan ik meer foto's bij bestellen ?

    For more information kindly visit:- Schoolfotograaf

    BeantwoordenVerwijderen