donderdag 6 februari 2014

Excursie naar het Anne Frank Huis

En daar stonden we dan. In de kou, bij de kerk, om de hoek bij het Anne Frank huis. Net vers uit de bus nadat de leerlingen, samen met Otto en Henk-Jan geweldige borden voor toeristen hadden gezien waar nogmaals duidelijk werd aangegeven dat het verboden is drugs tot je te nemen in het openbaar. 

Lente, Daniëlle, Jana, Anniek en Martine waren ook mee.

Eenmaal in het Anne Frank huis konden we kregen we eerst de tijdlijn te horen van Anne Frank, waarna we objecten konden bestuderen die met haar en het achterhuis te maken hadden. Met handschoentjes (met nadruk op –tjes), uiteraard. Daarna gingen we door het Anne Frank Huis heen lopen, waar geen foto’s mochten worden gemaakt. In het Anne Frank Huis stonden nog allemaal objecten. “de kast”, naar het Achterhuis, stond er ook nog. Er werd zelf bij verteld dat hij misschien weggehaald zal worden, vanwege het vandalisme. Ook lagen de dagboeken in de vitrines, zicht- en leesbaar.


Na een korte afsluiting vonden de meeste mensen het interessant en leuk om te doen en ook handig om te leren voor toetsen. Daarna liepen we nog even Amsterdam door, waar we een uurtje vrij konden lopen, om vervolgens weer naar huis te gaan. Een gezellig dagje wel!

Door: Willem Espéret, klas 4Ma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten