zaterdag 21 december 2013

Kerstactie III - #seriouswandeling

Vroeg opstaan om de trein te halen van zeven minuten voor zes. Bijna alle leerlingen waren mooi op tijd. Alleen Bob leek het handig om op het moment dat het fluitsignaal van vertrek was gegaan nog te proberen om een treinkaartje te pinnen op het perron. Weinig kan dus. Gelukkig voor Bob was Guy zo vriendelijk om samen met hem te wachten op de volgende trein naar Leiden.
In de trein hadden we meteen een nieuw probleem. Sasha en Kirsten hadden door de haast op het perron geen treinkaartje gekocht en de conducteur was not amused. Na dreigementen over hoge boetes, het niet kunnen legitimeren en mij belerend toe te hebben gesproken volstond de boete van €10,- die meteen in z'n eigen zak leek te gaan ... 

We zijn er bijna!

Aangekomen in Leiden werden we opgevangen door een cameraploeg van Alphen Stad FM en een fotograaf van het Leidsch Dagblad. Dus duurde het even voordat we echt op pad konden. Na wat interviews, film en foto's konden we eindelijk op pad en gingen we via de Breestraat Leiden uit richting Alphen. Onderweg werden we regelmatig gebeld door Alphen Stad FM en hebben vooral leerlingen de radio en TV te woord gestaan. Ook heb ik met regelmaat onderweg foto's gestuurd die als verfraaiing diende op de televisie in de uitzending over onze wandelactie. Een actie die door een medewerker van Alphen Stad FM gedoopt tot #seriouswandeling en deze kon zo ook op Twitter gevolgd worden.
Onderweg leken de leerlingen het naar hun zin te hebben en de pas zat er tot in Hazerswoude goed in. Lesley kon heel mooi het tempo aanhouden dmv de snelheidsmeter op z'n scootmobiel. In Hazerswoude stond de directeur Hans van Leeuwen samen met de filmploeg van Alphen Stad FM ons op te wachten onder het genot van een kerstdeuntje met koffie, thee en koekjes. Helaas deed de scootmobiel van Lesley het niet meer op het moment dat we wilden vertrekken en moest Lesley de laatste 6 km met de auto mee.

#seriouswandeling op Alphen Stad FM

Tijdens de laatste kilometers tot in Alphen werd de groep langer en verkregen we een heus peloton en een kopgroep. Voordat we de laatste paar honderd meter deden wachtten we even tot de groep compleet was om samen het schoolplein op te lopen en aan te schuiven aan de ontbijttafel. Inclusief wat nazendingen werd het uiteindelijke totaalbedrag wat de #seriouswandeling heeft opgehaald voor de actie van Serious Request €1528,05 Topprestatie van topleerlingen! Volgend jaar weer!

Serious Wandeling in het Noordhollands Dagblad.

"Ik ben meegelopen  met de serieus wandeling van Leiden naar Alphen aan den Rijn.
Om 6 uur s'ochtends moesten we met ze alle verzamelen bij de Trein. Omdat wij te laat kwamen reden Kirsten en ik zwart. Hierdoor kregen we een boete van totaal 10 euro.
Toen we aankwamen begonnen we met lopen, iedereen had iets van muziek en een boxje mee waardoor het de hele weg een onwijs leuke sfeer was. In Hazerswoude zijn we gestopt om wat te drinken en even te pauzeren. 
Uiteindelijk zijn we na 3 uur aangekomen, iedereen was blij met hun prestatie maar ook moe van het lopen. We hebben totaal zo'n 1400 euro opgehaald." - Sasha van Osnabrugge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten