woensdag 2 oktober 2013

Praagreis II

Deze ochtend begint erg koud. Na een stevig ontbijt - wat niet alle leerlingen kunnen waarderen - en zonder al te veel gemopper stonden we vandaag vroeg op en zitten we op tijd in de bus naar Praag. Het eerste excursiepunt is het hoofdkantoor Armady Spacy, waar mentorleerlingen Lente, Daniëlle, Sifra en Anniek hun maatschappelijke stage afronden. Alle jongens helpen mee met het sjouwen van de dozen gevuld met in Nederland ingezamelde (kinder)kleding en speelgoed bestemd voor kindertehuizen en daklozen in Tsjechië. We worden hartelijk ontvangen met koffie, koek en een praatje van een Nederlandse majoor, waarna Anniek iets verteld over de actie die de dames hebben ondernomen en wat ons uiteindelijk hier heeft gebracht. We krijgen bij het verlaten allemaal een pin van het Tsjechische leger, waarbij de majoor al aangeeft dat hij niet verwacht dat de leerlingen er mee rond gaan lopen. Dus … erg leuk om te zien dat er toch leerlingen dat dingetje op hun tas hebben geprikt. Via Foursquare wordt het Ashram College nog even bedankt.

Anniek verteld over de maatschappelijke stage die ze hebben gedaan.

En dan 'echt' naar Praag en we wandelen via de Burcht en de John Lennon-muur over de Karelsbrug naar het Jan Hus plein. Onderweg laten we nog het één en ander zien zoals de Joodse Wijk, 'het paard' en verschillende culturele hoogtepunten. Leerlingen zeggen behoefte te hebben aan wat vrije tijd en zijn de stadswandeling na een aantal uur echt wel zat. Vanaf de oudste synagoge van de wereld(!) laten we ze aan het einde van de Parizska 'los' en mogen ze de rest van de middag/avond zelf door de stad rondlopen. Om 19:00u meldt zich een behoorlijk grote groep bij ons omdat ze graag met ons mee-eten. Wat een leuke en gezellige groep hebben we dit jaar weer mee. Op vele plekjes hebben we foto's gemaakt.

Op de foto met de wacht bij de Pražský hrad (Praagse Burcht).

De hele groep bij de muur van John Lennon.

Uitzicht vanaf de Karelsbrug op de Pražský hrad (Praagse Burcht).

Het is erg leuk om te horen van de leerlingen (zeker van die waar ik dat het minst van verwacht) dat ze het een erg mooie stad vinden en het erg naar hun zin hebben in Praag.

Aan het eind van de dag kreeg ik onderstaande berichten van mijn contact bij het Leger des Heils in Tjsechië:


Op de camping is het 'avonds weer erg gezellig en om 2:00u gaat de leiding slapen …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten