maandag 30 september 2013

Praagreis I

Even een kort berichtje van de eerste dag van de reis naar Praag. Maandag is een reisdag en we hebben vele uren in de bus gezeten. Het plan was om om 5:00u te vertrekken, maar er waren twee leerlingen (Bart om 5:01 en Marcel om 5:06) te laat, waardoor we wat later vertrokken zijn. De reis verliep spoedig en we hebben geen last gehad van verkeer of grenscontroles waardoor de reis vertraging op zou kunnen lopen.
Bij de verschillende raststättes in Duitsland hebben de leerlingen op verschillende manieren betaling voor een toiletbezoek weten te omzeilen, maar spaarden ze de kaartjes wel op om vervolgens met korting iets te kunnen kopen bij diezelfde raststätte. De groep is erg uitgelaten en lijkt er erg veel zin in te hebben. En zodra het Tsjechische landschap voorbij schuift, lijkt de honger naar een leuke week alleen maar toe te nemen en willen ze nog sneller op plaats van bestemming zijn.


Na wat films als White Chicks, Kangaroo Jack en Dispicable Me zijn we even voor 17:00u aangekomen op de camping in Brozany, en zijn de dames uit het gezelschap niet bijzonder enthousiast over de accommodatie en dan m.n. over de sanitaire voorzieningen. Het mag de pret niet drukken, want ze blijven alle veertig (40) positief. Het eten in Restaurace Na Rûsku (Schnitzel met patat en koolsla) smaakte weer voortreffelijk en het avondprogramma verzorgt door Martine, Ellis en Floortje was erg leuk. Ze konden misschien niet iedereen anderhalf uur lang boeien, maar hadden het goed voorbereid en kregen de stemming er goed in. Ze hadden het 'lange tongen spel' voorbereid, waarbij de groep in kleine groepjes werd verdeeld en ze tegen elkaar moesten strijden om o.a. 
  • de 'langste tong' (gewonnen door Michel), 
  • de langste handstand (gewonnen door Jimmy), 
  • de diepste navel (gewonnen door Daniëlle), 
  • de grootste bel blazen met bubblegum (gewonnen door Manon), 
  • meest aantal keer opdrukken (gewonnen door Timothy)
  • het verst springen (gewonnen door Luck)
  • het meest aantal marshmallows in je mond proppen en dan het woord 'fiets' nog uit kunnen spreken (gewonnen door Bart
  • … en als laatste werden de mooiste zangkwaliteiten toegekend aan Marcel.


Alles is op video opgenomen, en dat wordt later gepubliceerd. Overigens verdient Lente zeker het vermelden waard, omdat zij een zeer waardige tegenstander was van Bart met de marshmallow-truck en naar eigen zeggen zelfs gewonnen zou hebben. Volgende keer beter! Wel heeft Lente de afgelopen maand zoveel enthousiasme en positiviteit heeft laten zien, waardoor zij deze maand iig de badge 'leerling van de maand' verdiend. Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten